Nemůžete se rozhodnout? Pořádně se najezte!

Když jste tady na Jobs.cz, asi tak trochu hledáte práci. Možná… Asi jo, ale… Třeba tancujete myší kolem „Odeslat životopis“, ale pořád váháte. Chcete pomoct? Najezte se. To rozhodování vám hned půjde líp, to je vědecky dokázané a Nobelovkou posvěcené. Jinak můžete dopadnout jak Napoleon u Waterloo.

Možná jste tu historku slyšeli. Napoleon prohrál bitvu u Waterloo proto, že trpěl žaludečními vředy, nemohl dobře jíst, a dělal proto špatná rozhodnutí. Možná to tak bylo, možná ne. Že stav žaludku ovlivňuje naše rozhodování, je ale spolehlivě prokázaný fakt. Takže jestli se nemůžete rozhoupat k tomu, abyste odpověděli na pracovní inzerát, dejte si čokoládu a hurá do toho.

Po obědě to jde líp

Jedním z prvních, kdo na souvislost sytosti a racionálního rozhodování upozornil, byl psycholog Daniel Kahneman. Ve své slavné knize Myšlení, rychlé a pomalé (Thinking, Fast and Slow) ji demonstruje na několika příkladech, z nichž nejznámější je studie rozhodování soudců.

Kahneman porovnával počet schválených žádostí o propuštění na kauci během pracovního dne a zjistil, že nejvíce jich soudci odklepnou poté, co se vrátí příjemně nasycení z oběda. Před polednem a později odpoledne měli hladoví soudci naopak tendence opomíjet drobné polehčující okolnosti, hrát na jistotu a žádost o propuštění raději zamítnout. První poznatek o rozhodování tedy je: po jídle jsme velkorysejší, otevřenější a míň se všeho bojíme. Třeba právě odeslání životopisu.

↑ Po jídle jsme podle vědců velkorysejší, otevřenější a míň se všeho bojíme.

Hlad po riziku

Kahneman získal v roce 2002 za svá studia rozhodovacích procesů Nobelovu cenu za ekonomii a jeho závěry navíc takřka vzápětí potvrdily výsledky studií založených na tvrdě vědeckých laboratorních testech. Mkael Symmonds z katedry klinické neurologie Oxfordské univerzity například pomocí přísně kontrolovaných diet vytvářel u testovaných skupin dobrovolníků různé úrovně metabolických hormonů a sledoval, jak ovlivňují ochotu riskovat.

Zjistil, že hladoví lidé mají tendenci bez velkého rozmýšlení vstupovat do rizikových situací, zatímco sytý organismus podporuje obezřetnou opatrnost. Jeho závěry pak potvrdily a dále upřesňovaly další a další studie, které postupně rozpracovaly celý složitý systém vztahů lidského rozhodování a stavu našeho žaludku. V zásadě se ale dá z mnohastránkových odborných prací vyvodit jedno obecné pravidlo: Než uděláte nějaké zásadní rozhodnutí, například odklepnutí tlačítka „Zaslat životopis“, raději si předtím něco zakousněte

» Podívejte se, jaké pozice teď firmy nabízejí

Jobs.cz

Další články k tématu

Na vysokou šla ve dvaačtyřiceti. Zkuste to také

Když podnikatelka Andrea (42) dorazí večer domů, místo k televizi často zasedá k odborné literatuře. Přihlásila se totiž na vysokou školu – dálkově studuje andragogiku. Studium při práci: zvládnu to? Přednášky fakulta pořádá jednou měsíčně vždy v pátek a sobotu. Další čas Andree zabírá samostudium a příprava na zkoušky. „Nechtěla jsem zakrnět. Studuju ze zájmu, ne kvůli titulu,“ … číst více

Pohovor mohou ovlivnit oční stíny i rtěnka

Pečlivě sepsaný životopis i motivační dopis budou k ničemu, když u pracovního pohovoru podceníte sílu prvního dojmu. Často o něm rozhodují detaily, třeba nechuť se líčit nebo rtěnka na zubech. Jak se ženy mají správně upravit na přijímací pohovor, zjišťovala naše spolupracovnice Jana Benešovská. Líčení na pohovor i pracovní večírek Na rozdíl od mužů mají … číst více

Seriál Buďte značka (3. díl). Tipy pro skvělý osobní web

Rozhodli jste se, že si založíte osobní webovou stránku. Přemýšlíte, na jaké doméně poběží, jakou šablonu použijete a s jakými sociálními sítěmi ji propojíte. Než se do toho pustíte naplno, pořádně si to ještě rozmyslete. « 2 minuty čtení » 1.  Proč vlastně? Začněte s proč, radí Simon Sinek, jehož přednáška se řadí mezi tři … číst více

Rutina útočí. 3 signály, že už vážně potřebujete jít dál

Pocit, že své práci rozumíte, je skvělý. Vlastně k němu všichni směřujeme. Když nastoupíme do nové firmy, všechno je neznámé: kolegové, vztahy i úkoly. Člověku se uleví, když tenhle úvodní stres pomine. Jenže mírná nejistota má taky něco do sebe. Jakmile práce začne být příliš snadná, není o co stát. 1. Často říkáte: to nejde … číst více